Natuurlijke huidverzorging tegenover conventionele verzorging

De technologie van Lavido

Lavido’s toewijding aan vooruitstrevende technologieën door middel van innovatie en onderzoek wordt geïllustreerd door ons gebruik van ingrediënten zoals plantaardig hyaluronzuur, terwijl de extractiemethoden die we gebruiken een zeer effectief product garanderen. Onze oliën worden getrokken of koudgeperst met behulp van de meest natuurlijke extractieprocessen, waaronder mechanische extractie, een niet-chemisch destillatieproces op waterbasis dat de essentiële oliën van vloeistoffen scheidt. Mechanische extractie behoudt het beste de actieve essentie van de plant, noot of zaad die wordt gebruikt.

Natuurlijk in vergelijking met conventioneel

De ingrediënten in conventionele cosmetica zijn meestal synthetisch, dat wil zeggen onnatuurlijk. De meeste van deze vaak giftige stoffen behoren tot twee groepen:

  • Bijproducten van petroleum: petrolatum, minerale olie, vloeibare paraffine, siliciumvaseline, enz. Cosmetische producten die deze stoffen bevatten, sluiten de huid en poriën af, waardoor gifstoffen worden ‘opgesloten’, wat leidt tot acne en andere huidonvolkomenheden. Een ander neveneffect van het gebruik van deze stoffen is het ontstaan ​​van lijntjes, overmatige droogheid en vroegtijdige veroudering. Bovendien kunnen bijproducten van petroleum ook allergieën en kanker veroorzaken.
  • Conserveermiddelen en schuimmiddelen: De meeste conserveermiddelen behoren tot de Paraben-familie: Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, etc. Parabenen remmen de mitochondriale activiteit, die verantwoordelijk is voor de aanmaak van energie in de huidcellen, waardoor de huid dof wordt, flexibiliteit en vitaliteit mist – en in het algemeen – voortijdig veroudert. In sommige gevallen veroorzaken parabenen ook dermatitis, huiduitslag, allergieën en kanker.

In de conventionele cosmetica-industrie worden synthetische ingrediënten om verschillende redenen gebruikt:

  • Lage kosten
  • Ze geven de huid een fluweelzacht, olieachtig gevoel (maar veroorzaken in feite langdurige schade)
  • Synthetische kleuren hebben invloed op de waarneming (blauwe synthetische kleur ziet er uit als schoon, groen als natuurlijk, enz.)
  • Ze zijn langer houdbaar in vergelijking met natuurlijke cosmetica
  • Krachtige schuimmiddelen geven de indruk dat ze echt werken (maar veroorzaken een droge huid en beschadigen de natuurlijke pH-waarde van de huid)

In de natuurlijke cosmetica-industrie gebruiken we natuurlijke ingrediënten om de huid te voorzien van alles wat het nodig heeft. Natuurlijke ingrediënten zijn niet goedkoop, waardoor er een kloof ontstaat tussen de prijzen van natuurlijke en synthetische producten. Natuurlijke ingrediënten zoals karitéboter, aloë vera, jojoba, granaatappelzaadolie en amandelolie zorgen voor vocht, voeding, bescherming, vitamines, mineralen en antioxidanten. En niet alleen voor een aangenaam gevoel. We hebben geen synthetische kleuren nodig; de formule is transparant of heeft zijn natuurlijke kleur. Zo is onze antirimpelcrème licht oranje door de Duindoorn oranje kleur. Onze schuimmiddelen zijn op basis van kokosolie en zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. We gebruiken pure vitamine A en natuurlijke, biologische etherische oliën, evenals synthetische conserveermiddelen die zijn goedgekeurd voor gebruik in natuurlijke cosmeticaproducten om de houdbaarheid van onze producten te verlengen.

Technologie

Lavido zet zich in voor het gebruik van de allernieuwste technologieën, mits deze voldoen aan strikte natuurlijke richtlijnen, zoals CO2-extractie. CO2-extractie is een milieuvriendelijk chemisch proces dat de actieve eigenschappen van de plant behoudt en ook het mogelijk maakt om selectieve essences te extraheren.

De botanische tuin van Lavido

Over Lavido

Lavido ontwikkelt producten voor natuurlijke gezichts- en lichaamsverzorging. Onze producten zijn samengesteld met gecertificeerde biologische essentiële oliën en actieve natuurlijke ingrediënten. Elk van onze producten is gemaakt met de beste ruwe, plantaardige ingrediënten in combinatie met gezuiverd mineraalrijk water. Het resultaat is effectieve, uitgebalanceerde en luxueuze mengsels voor gezicht en lichaam.

We maken met trots natuurlijke huid- en lichaamsverzorgingsproducten die geen parabenen, minerale olie, petroleum, siliconen, fenoxyethanol, propyleenglycol, synthetische kleur- of geurstoffen, alcohol, PEG, of SLS bevatten. We gebruiken geen dierlijke producten en doen geen dierproeven. Al onze huidverzorgingsproducten zijn dermatologisch getest en klinisch bewezen, dus we maken niet alleen claims, we zorgen voor verandering!

More Lavido